aki s ami nem a vágyakról szól: az a vágyakról hallgat (Fodor Ákos: SMS Buddhának)

Madame Fregoli

Madame Fregoli

Kurvára fűtenek

2016. július 09. - Madame Fregoli

tukortojas.jpgKároly akkor jött rá, hogy nem tud Angéla nélkül élni, amikor egy este megkísérelt önállóan tükörtojást sütni, és a kezére spriccelt az olaj.
Rántottával már kétszer is próbálkozott, gondolván, az nem nagy kunszt, azt minden béna pali össze tudja dobni, még a diplomások is, de kiderült, hogy mégse.

Először a hagyma égett oda, rohadt büdös lett az egész lakás, másodszorra meg a teflonserpenyővel próbálkozott, és kihagyta belőle hagymástul az olajat a biztonság kedvéért - no akkor meg száraz és ízetlen lett a cucc, franc se érti, miért.
Károly tehát éhes maradt, úgyhogy hosszasan mérlegelve a lehetséges negatív következményeket, felhívta az anyját, és megkérdezte, mennyi olaj kell a tojás alá.
A mama érezte, hogy vészhelyzet van, és azonnal átment Károly garzonjába, amelybe azután cuccolt át, hogy Angéla lapátra tette. Erről persze, mármint a lapátra tevésről, megvolt Anyuka véleménye, ahogy általában mindenről, különös tekintettel a menyével kapcsolatos dolgokról. Egy cseppet sem csodálkozott, hogy Károlynak szeretője van, sőt ő megmondta előre, hogy lesz, ha Angéla nem változtat egy pár dolgon, meg úgy alapvetően mindenen.
Szóval Ibolya (így hívták, mikor még nem Anyukának) átloholt a fiához, de előtte megfőzött otthon persze, úgy két-három hétre előre, és feltöltötte a hűtőt kínai műanyag dobozokkal, amelyekbe mindenféle pörköltöket porcíózott, hogy csak melegíteni kelljen.
Gondolta, amíg nem korog a gyerek hasa, nem fog oda vágyakozni, ahová visszamenni nagyon nem kéne. Ebben igaza is lett, csakhogy miután kiürültek a dobozok, Károly éhe mégiscsak beelőzte az újabb transzportot. És akkor jött a tükörtojás, legalábbis elméleti síkon.
Lola, a barátnő amúgy megígérte, hogy felugrik, és főz valamit, de Károly tapasztalati úton már megbizonyosodott arról, hogy nem árt, ha nem éhesen megy bele az éjszakába.
Pedig Lolácska nagyon kreatív volt a konyhában. A baj csak az volt, hogy bár fűszerezésileg merész volt, főzni nem tudott. Úgy vélte, nem nagy truváj ez a háztartásdi, neki például úgy is megy, hogy közben vizsgaidőszak meg minden. A Facebookon átfutott pár receptet, aztán elszaladt vásárolni, csuda szexi kis farmersortot túrt a Kálvin tér környékén, meg hozzá való harisnyát, mert késett a tavasz.
Károly elismerte, hogy barátnője nagyon izgalmas ízvilágot hozott az életébe, csak éppen megszokni nem tudta már a gyomra a sok újdonságot. Egy jó húslevesért sok mindenre képes lett volna, beleértve az életellenes bűncselekményeket is, de a szárított csirkemell reszelt káposztával (a lány gírosznak mondta) és az állagában valamint fűszerezésében bébikajára emlékeztető avokádókrémleves a legyűrjük, mert kategóriába sorolódott. Ahhoz ugyanis, hogy kimondhassa valaki, például a Károly, hogy szar a kaja, anyukám, rendeljünk inkább, előbb el kell menni az anyakönyvvezetőhöz, és ezt az opciót Károly nem csak, hogy kizárta, de meg sem fogalmazta magában.
Hogy miben bízott ezek után? Például a Sanci nejében. Nagyjából hetente egyszer odavergődhetett a haverékhoz valami ürüggyel vacsoraidőtájt – ha ennél sűrűbben ment volna, akkor már beszólt volna a nő, hogy miért nem megy haza inkább a feleségéhez zabálni, és tényleg, ez azért neki is megfordult a fejében időnként, például amikor harangszóra nyáladzani kezdett, mint Pavlov kutyája, mert megszokta, hogy mindjárt asztalon a vasárnapi ebéd, ami elég jól szokott sikerülni, ha Angélának nem fájt a feje, mert akkor idegesítette a gőz.
Igaz, Angéla valószínűleg nem főz, mióta kitette a szűrét, és a gyerekek is alig vannak otthon, biztos örül is, hogy egy nyűggel kevesebb, meg azt mondják, valami iskolába jár az ő korában.
Mondjuk még mindig jobb, mintha egy férfinak főzne, aki nem ő, a Károly.
Az, hogy evésen kívül Angéla mást is csinálhat egy férfival, aki nem ő, Károlyt nem nagyon izgatta, tán eszébe sem jutott, mint lehetőség, de a konyhai sündörgés (mert Angéla Károly szerint sündörögve főzött, és ezt elég kellemes volt nézni, pláne, ha jó kedvében volt, és énekelgetett hozzá - nagyon hamisan - valami buta kis slágert, és riszálta a fenekét is közben, ami azért lássuk be, erős túlzás, viszont megengedte Károlynak, hogy beleeszegessen abba, ami fő éppen), szóval a konyhai sündörgést nem kívánta átengedni másnak.
Annak ellenére, hogy Lola bugyiban és trikóban főzött neki (melltartó nélkül!), mert kurvára fűtenek ebben a lakásban.

A bejegyzés trackback címe:

https://madamefregoli.blog.hu/api/trackback/id/tr288876328

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása