aki s ami nem a vágyakról szól: az a vágyakról hallgat (Fodor Ákos: SMS Buddhának)

Madame Fregoli

Madame Fregoli

Szintén zenész?

2017. május 12. - Madame Fregoli

- avagy alapszabályok, amelyekkel nem árt tisztában lenni, ha egy mikrofonbálvánnyal készülsz házasságra lépni

  1. Ha a színpadon ő az imádott frontember, nem valószínű, hogy otthon elviseli, hogy jobban szereted nála, például, a macskát. Vagy azt, hogy egyáltalán van macskád.
  2. Jó, ha gyorsan megemészted, mostantól a pasid különféle tárgyai – jó esetben csak a tárgyai - kerülnek lányszobák horgolt terítős kanapéira. Cserébe plüssállatok és egyéb színes, szagos ajándékok ömlenek haza, szerencsére a zenészednek csak útban van valamennyi, és mivel férfi is, nemcsak zenész, észre sem veszi, ha a kukában találsz helyet a kis cukiságoknak. Jó érzésű illetve haláluk után szentté avatott zenészfeleségek állandó kapcsolatban állnak az adományboltokkal, illetve hátrányos helyzetű kistelepüléseket támogatnak.
  3. Jó, ha bírod a hangerőt, és nemcsak a koncerteken. És ne lepődj meg magadon, ha egyre gyakrabban az erdőben ébredsz, vagy a tengerparton - utóbbi nem életszerű, hacsak nem a mulatós műfaj valamely neves előadóját szerezted meg, vagy az aktuális politikai elit egyik házikedvencét – netán azon kapod magad, hogy életvitelszerűen tartózkodsz a kert végi sufniban.     
  4. Dobossal járni kész katasztrófa hangerő szempontjából, viszont ők legalább bólogatnak néha, mert nem hallják az érveidet.
  5. Ha nemcsak egy zenészt, hanem egy házi stúdiót is nyertél, akkor tanulj meg tűsarkú nélkül lábujjhegyen járni. Mondjuk legalább mosogatni, porszívózni, gyereket nevelni se szabad időnként, legfeljebb a távollétében.
  6. Végre egy férfi, aki nem tesz szemrehányást a századik pár cipő vagy táska láttán! Miért is tenne, hisz nincs pénzetek századik cipőre meg táskára! Tudod te, kedves kis kezdő zenészfeleség, mibe kerülnek a fémkütyük a stúdióban, amikről nem sejted, és ötven év házasság után sem fogod sejteni sem, mire valók – hahaha, ötven év házasság... (Egy zenész legféltettebb titka nem az új csaja, nem ám! Ne a szállodai számlát keresd a zsebében, hanem a gitárboltét – bár rutinos férjzenészeknél ilyen úgysincs.)
  7. Alapszabály: a vokalistalányokat minden szezonban le kell cserélni! (És az új vokalisták mindig szebbek, fiatalabbak és csillogóbb hajúak a korábbiaknál, de legfőképpen nálad.) Lehet tiltakozni a szokásjog ellen, de minek. Rutinos zenészfeleségek felcsapnak menedzsernek, és onnantól van némi befolyásuk a castingra - meg a költségvetésre, e kettő időnként jó néhány ponton összefügg.
  8. Azért is jó zenészhez menni, mert nem kell többé bulizni járni. Gondolj csak megboldogult tinédzseréveidre! Ugye milyen rohadt fárasztó volt caplatni az éjszakában? Na, ezt megúszod mostantól. Csütörtöktől-szombatig ugyanis dolgozni fog a párod – igen, a buli szó zenészcsaládokban nem a szórakozást jelenti, hanem a melót – vasárnap pedig ájultan hever majd, és fáj a feje. A többi napokon te leszel hulla, mert hétfőn és kedden és szerdán se túl aktív az embered.
  9. Ja, a nyaralás is felejtős, mert, ha hajózik is a déli tengereken, nem veled, hanem sok ezer turistával időz, akiknek ő az egyik desszert a vacsi után.
  10. Jó, ha beletörődsz, hogy délelőtt alszik, nem éjjel. Délután pedig próbál magához térni. Majd stúdiózik vagy pakol. Hogy utóbbi tevékenység mit jelent voltaképpen, az sose fog kiderülni, de nem is baj. Kellenek a kis titkok, különben túlságosan kiismernéd, és elmúlna a rajongás. Jó volna, ha a gatyáját, amely után mások úgy ácsingóznak, nemcsak akkor rángatnád le róla, ha mosol.            
  11. A zenész pasik kivétel nélkül kitűnően főznek. Csak kell hozzá egy tévéműsor, ahol ezt bemutathatják.
  12. Szülj neki gyereket! Ha már ketten imádjátok, az voltaképp közönség. Így esélyes, hogy otthon marad. Feltéve, ha ötven feletti. Feltéve, ha nincs buli.
  13. Ne reménykedj. Múzsából lehet idővel feleség – de feleségből sose lesz múzsa. Vagy, ha igen, akkor csak a halála után. Ennyit meg nem ér a dolog.  

 

    

A bejegyzés trackback címe:

https://madamefregoli.blog.hu/api/trackback/id/tr612501291

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása