aki s ami nem a vágyakról szól: az a vágyakról hallgat (Fodor Ákos: SMS Buddhának)

Madame Fregoli

Madame Fregoli

Sanci, a pótolhatatlan

2016. július 03. - Madame Fregoli

sanci.jpgHát, haver, ezt elbasztad, baszod.

Sanyi ritkán szólt, de ha mégis, akkor velősen fogalmazott.

Karesszal sok évvel ezelőtt osztálytársak voltak egy zuglói általános iskolában. Persze amaz egy elitgimnáziumban folytatta a tanulmányait, ahogy az a tudós felmenők alapján előre sejthető volt, Sanyi viszont nem gyötörte magát soha a magolással, ment hamar az apja keze alá a brigádba, eltanulta ott, ami kellett a boldoguláshoz. Később szerzett egy hamis érettségi bizonyítványt, amelyre nem a meló miatt volt szükség, hanem egy bizonyos nő, egy bizonyos Matild becserkészése okán.

Matild, a Klauzál tér legszebb lánya ugyanis megmondta kerek perec, ő aztán nem áll le egy olyan krapekkal, akinek még érettségije sincs. Mert ha ő, a Matild, el bírta végezni azt a nyomorult szakközepet, akkor kapja már össze magát a Sanci is, de tényleg! Sanyit sosem hatotta meg, hogy a lány, akiért tizenkét éves kora óta odavolt, iskolázott, és oklevelet kapott negyedikben a gépírásversenyen, ellenben Matild hatalmas, hófehér dudái láttán a mai napig elérzékenyült. Úgyhogy beiratkozott gyorsan egy esti gimnáziumba, de az órákat már bliccelte (pedig a magyartanárnő se volt semmi), és pár év múlva vett feketén egy bizonyítványt. Matild örömében kocsonyát főzött, és lebabázott.


Karesz közben szerzett két diplomát, és meglett a doktorija is. Az egyetemen oktatott pályakezdő kora óta, és mindig a töredékét kereste annak, mint amit Sanyi összeügyeskedett. Persze Sanyi gyakran az orra alá dörgölte nagy röhögve, hogy minek az a sok papír, ha a seggét törölheti ki az összessel, de Karesz, habár amúgy rettenetesen hiú volt, nem sértődött meg, mert Sanyi az örökké nyűgös és taknyos értelmiségi barátaival ellentétben igazán jó haver volt, keveset beszélt, akkor se mellé, és mindig lehetett rá számítani. Fel lehetett hívni például az éjszaka közepén, hogy beszart a bojler, és rinyál az asszony, hogy nincs meleg víz, most mi a fasz legyen? És akkor Sanyi csipás szemmel átjött, és kitalált valamit. A hálóinges Matild persze a haját tépte az előszobában, hogy ha a nagyságosék az ötkerben fütyülnek, Sanci azonnal összeszarja magát, úgy igyekszik, de szerencsére Sanyi nemcsak a háztartási masinákat tudta kezelni, hanem a nőket is, beleértve a feleségét.

Sanyi egész egyszerűen pótolhatatlan volt. Egyrészt ezermestersége okán, másrészt mert úgy ihatta magát társaságában az asztal alá az ember, hogy biztos lehetett benne, nem az utcán találja magát másnap a saját vagy rosszabb esetben a más hányásában fetrengve. Sanyi ugyanis állatira bírta a piát, és mikor már mindenki kidőlt, ő még mindig fuvarképes volt. És mikor hazacipelte és beadta az ajtón csapzott cimboráját, hétszentség, hogy tudott valami olyan lefegyverző dumát nyomni a lépcsőházban, hogy a cimbora asszonya nem vágta orrukra az ajtót, és ha duzzogott is, be lehetett ügyeskedni a merev testet a hálószobába.

Mondjuk ezúttal Kareszt biztosan nem dobta volna ki a felesége, ha piásan állít haza, mert két napja egyéb okból - úgymint szőke ribanccal való hentergés - már kidobta.

- Mekkora fasz vagy te öregem – böffentett vissza némi habot Sanyi a bajszára. – Szállodába vinni a kiscsajt? Meg vagy te őrülve? Tuti lebukás, a szentségit. Ekkora marhaságot! Hát nincs neked kocsid? Mér’ nem mentetek a susnyásba… ha meg mindenképpen paplanos ágy kell a kisasszonynak, hát ott a tanya, romantika, háváj, adtam volna a kulcsot, oszt jónapot, haladjunk!

Sanyi már nem mondott mást aznap, de legalább nem is kérdezett. Viszont tolta mentőöv gyanánt a söröket és a kísérő feleseket a pultba egyre kétségbeesettebben kapaszkodó Karesz elé, aki körül egyre nagyobb hullámokat vetett, úgy tetszett, a padló.

Úgy a nyolcadik körnél Károly kibotorkált a klozetra. Sanyi szolidaritásból folytatta az ivást. Miután lecsurgatott egy-egy adag szeszt a gigáján, mindig beledörmögte az éjszakába, hogy: ej.

A bejegyzés trackback címe:

https://madamefregoli.blog.hu/api/trackback/id/tr758863478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rita Kamélia 2018.10.17. 21:16:17

Sanyik nélkül szegényebb lenne a világ. :) ♡
süti beállítások módosítása